4es JORNADES A·PLEC DE DIDÀCTICA DEL PLEGAT PER A EDUCADORS
Badalona, 26, 27 i 28 d’octubre del 2018

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ


Des del 2015 cada any es realitzen a Badalona les Jornades A·PLEC sobre Didàctica del Plegat per a Educadors, concebudes bàsicament per aprendre a plegar i a ensenyar a plegar. El plegat no és només una activitat de lleure infantil o un art reservat als que tenen aquesta habilitat, sinó sobretot un mitjà de desenvolupament educatiu per a totes les persones. La transmissió d’aquesta activitat durant segles ha estat possible perquè tant la seva tècnica com la seva didàctica han estat dos elements inseparables. Durant els tres dies de les Jornades es realitzaran una cinquantena d’activitats (tallers, pràctiques, comuncacions, conferències, i exposicions) dirigides per plegadors educadors de diversos països. Es pretén introduir, enriquir i promoure la didàctica del plegat a l’ensenyament i al currículum escolar a través de la transmissió i l’intercanvi d’experiències entre els participants, de manera que cada educador descobreixi les seves pròpies possibilitats, les seves solucions, trucs, mètodes, idees i projectes segons cada situació educativa. Per participar en aquesta activitat reconeguda dins el Pla de Formació del Professorat de Badalona, no es requereix cap coneixement previ de plegat.

Activitat destinada a:
persones majors d’edat que tinguin un interès sobre l’aplicació pedagògica del plegat.
educadors de temps lliure, mestres (escola bressol, primària i secundària)
serveis pedagògics i terapèutics a la tercera edat, hospitals, presons, refugiats, ensenyament especialitzat, etc.
estudiants i professors d’escoles i universitaris d’art, ciències de l’educació, matemàtiques, etc

INFORMACIONS TÈCNIQUES

Lloc: Escola Jungfrau (Carrer Vila Vall-Llebrera, s/n, 08912 Badalona, Catalunya). Cliqueu aquí per arribar-hi.

Com arribar-hi amb mitjans públics i privats:
Metro: Línia 2 (color violeta), parada Pompeu Fabra (a 4 min. a peu).
Tren: RENFE – única parada a Badalona (a 11 min. a peu).
Cotxe: google maps (possibilitats d’aparcament).
Aeroport més proper: Barcelona El Prat.

Àpats i allotjament
Les jornades ofereixen als participants la possibilitat d’inscriure’s a quatre àpats (sopar divendres, dinar i sopar dissabte i dinar diumenge) que es realitzaran al mateix lloc de les jornades. L’organització no ofereix allotjament i cada participant fa la seva pròpia reserva. Aquí es poden cercar les possibilitats d’allotjament a Badalona i el seu entorn.

Quotes i data límit d’inscripció a les jornades, als tallers i activitats
Cliqueu aquí teniu el FORMULARI D’INSCRIPCIÓMentre hi hagi places disponibles no hi ha data límit d’inscripció. Fins el 18 d’octubre hi ha però una quota reduïda. També hi ha una quota reduïda per a estudiants per a tots els dies de les jornades. Després d’inscriure’s i transferir les quotes, els participants reben una confirmació de la seva participació. La inscripció dels participants als tallers i activitats concretes es realitza durant les jornades.

Acreditació
Tots els participants reben un acreditació de la seva participació expedit per l’organització. Com a activitat reconeguda pels Serveis Educatius de la ciutat de Badalona i pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat, aquest expediran un certificat d’assistència per a mestres i professors.

Material de plegat
Durant les jornades l’organització ofereix la possibilitat d’adquirir material de plegat (llibres, paper, etc.) per als participants.

TEMES

1. ABC. Tot el que hauria de saber un educador amb poca o cap experiència en l’ús del plegat a l’ensenyament: orígens del plegat, models bàsics, símbols del plegat, tipus de paper, bibliografia útil, planificació d’una classe, nivells de dificultat, aplicació del plegat al currículum escolar, etc…
2. Tècniques. Des del segle XVI, la transmissió de l’art del plegat a Europa no es basava en l’ensenyament de models per repetir-los, sinó en el coneixement de les diverses tècniques del plegat, les quals combinades permetien desenvolupar la creativitat i la fantasia dels que les aprenien i les exercitaven.
3. Plegat per a tothom. El plegat no és una activitat exclusiva per a persones destres de naixement, sinó un suport físic, mental, emocional i socialment inclusiu, per a totes les persones, independentment de les seves limitacions o situacions.
4. Matemàtica. L’experimentació abstracta i espacial a través del plegat converteix la matemàtica en un repte i en un joc divertit, estimulant la capacitat de raciocini i l’interès de l’alumne per l’aprenentatge d’aquesta matèria tradicional.
5. Projectes. Més enllà de programar una classe estàndard de plegat, la papiroflèxia es pot aplicar també a múltiples projectes dinàmics i happenings com un concurs d’avions de paper, una obra teatral o en activitats artístiques com un mural decoratiu o reivindicatiu.
6. Instruccions. Per donar suport a tot el que es grava a la memòria i que després sembla que s’oblida, no n’hi ha prou amb l’exercici repetitiu del plegat. Cal aprendre a confeccionar instruccions didàctiques al servei de la persona a la qual va destinada, tant si es tracta d’uns diagrames com d’un vídeo.
7. Història. No som els primers que aprenem a ensenyar a plegar. Moltes generacions d’educadors i alumnes han desenvolupat tècniques i idees didàctiques de les quals avui encara en podem aprendre molt. Conèixer-les ens ajudarà a trobar el nostre propi mètode.

EQUIP PEDAGÒGIC 2018

Pascal BautraitJavier CaboblancoManuel CarrascoJaume Coll, Anja Drews, Marieke De Hoop, Belén Garrido, Anna Giordano, Michel Grand, Nele Hatoum, Xiaoxian Huang, Regina Kasparek, Claire Landre, Brigitte Lindemann, Francesc Martí, Anna Riera, Laura Rozenberg, Sascha Pooch, Nick RobinsonCoral RomàJoan SallasEulàlia Tramuns.

Talleristes des del 2015

Joan Bascuñana (Olot), Pascal Bautr
ait (França), Alessandro Beber (Itàlia), Cristina Belló (Madrid), Krystyna Burczyk (Polònia), Wojciech Burczyk (Polònia), Francisco Javier Caboblanco (Toledo), Antonio Criscuolo (Itàlia), Marieke de Hoop (Holanda), Francesco Decio (Itàlia), Anja Drews (Alemanya), Caroline Geller (Alemanya), Belén Garrido (València), Juan Gimeno (Madrid), Anna Giordano (Itàlia), Michel Grand (França), Roberto Gretter (Itàlia), Nele Hatoum (Alemanya), Alessandra Lamio (Itàlia), Claire Landre (França), Vittoriana Losabio (Itàlia), Francesco Mancini (Itàlia), Francesc Martí (Catalunya), Julia Millet (França), Kristin Pooch (Alemanya), Sascha Pooch (Alemanya), Nick Robinson (Anglaterra), Coral Romà (Alemanya), Joan Sallas (Badalona), Sonia Spreafico (Itàlia), Judit Themistanjioglus (Badalona), Eulàlia Tramuns (Barcelona), Gabriela Vicente (Xile), Eric Vigier (França), Ursula Zich (Itàlia)

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

TALLERS, PRÀCTIQUES, CONFERÈNCIES, COMUNICACIONS I EXPOSICIONS (subjectes a canvis)

Taller #1
El extraordinario y pegamentoso Sistema C de papiroflexia
Tallerista: Javier Caboblanco
Taller para conseguir realizar cualquier figura como si fueras un experto plegador

Taller #2
Taller: Origami aplicado a la educación
Tallerista: Javier Caboblanco
Cómo enseñar Lengua, Matemáticas…mediante el plegado de papel

Taller #3
Pleguem llibres i llàpis
Tallerista: Anna Giordano
Taller especialment destinat per a bibliotecaris i per a educadors que volen promoure la lectura

Taller #4
L’ensenyament del plegat a classe de primària a la Xina

Tallerista: Xiaoxian Huang
Amb presentació de materials biblogràfics originals.

Taller #5
Tóng xīn fāng shèng (同心方胜) – el plegat de cartes d’amor en la literatura xinesa 

Tallerista: Xiaoxian Huang
Rerafons didàctic i històric de les cartes d’amor tradicionals a la Xina

Marieke de Hoop (Holanda)

Taller #6
Fem el paper que plegarem

Tallerista: Marieke de Hoop
En aquest taller es mostrarà la possibilitat que té tothom i sense pressupost, de fer paper i tenyir-lo amb materials naturals o de reciclatge i amb tècniques simples, per tal de poder-lo plegar. Si algú està interessat en aquest tema, preguem es posi en contacte prèviament amb l’organització de les jornades.

Taller #7
ABC del professor de plegat
Tallerista: Joan Sallas
Aquest taller està destinat a tots aquells que reconeixen el plegat com a mitjà pedagògic, però que no han plegat mai i no saben ni com començar a posar-s’hi. Què ha de saber un professor de plegat? a partir de quina edat es pot plegar? com es pot estimular el sentit pel plegar? quin paper hem de fer servir? quins models hem de conèixer? com es prepara una classe de plegat? quins trucs tenim per ampliar la memòria, quins recursos tenim per promoure la creativitat amb el plegat?

Taller #8
Interacció entre el plegat i el dibuix
Tallerista: Joan Sallas
Taller dedicat al plegat i al dibuix com a expressions artístiques i mitjans educatius complementaris, necessàriament combinats.

Taller #9
Juguem plegats
Tallerista: Joan Sallas
Taller dedicat als jocs a través del plegat, i on l’objectiu principal és la integració dels membres del grup.

Taller #10
Pleguem amb gent gran

En aquest taller es comentaran de forma teòrica els elements a tenir en compte per a un educador o assistent social quan es disposa a utilitzar el plegat com a eina pedagògica treballant amb gent gran. La definició dels objectius a plantejar-se, dels resultats que es poden obtenir i que cal valorar, dels aspectes tècnics, logístics i comunicatius a preveure, de les característiques personals de la gent gran amb qui treballarem, així com del perfil dels educadors/assistents socials, poden ajudar molt a educadors a reeixir el la seva activitat professional o voluntària.
Tallerista: Joan Sallas


Taller #11

Pleguem amb gent gran – Pràctiques
En aquest taller destinat a educadors i assistents socials que treballen professional o voluntàriament amb gent gran
es posaran en pràctica i de forma interactiva els elements apresos al taller “Pleguem amb la gent gran”
Tallerista: Joan Sallas

Manuel Carrasco

Taller #12
Origami i arquitectura
Tallerista: Manuel Carrasco

Taller #13
Origami & matemàtiques: jugant amb el numero tres

Tallerista: Eulàlia Tramuns
El número tres està a tot arreu ! Presentarem diverses activitats que es poden fer implicant el número tres. Començarem plegant el número tres i explorarem els diversos tipus de polígons i sòlids relacionats amb aquest número. Les activitats estan principalment enfocades a primària i secundària però farem suggeriments per infantil i estudis superiors.
Taller en català, adaptat als participants en castellà, francès i anglès

Taller #14
Un generador d’històries de paper (1a part)
A generator of paper stories (1st part)
Tallerista: Coral Romà
Descobrirem les possibilitats que ofereix l’anomenat Multiform per inventar i explicar històries amb origami. En aquesta primera part del taller aprendrem com plegar el Multiform i com transformar-lo en tota mena d’objectes.
We will discover the possibilities offered by the so-called Multiform to invent and explain stories with origami. In this first part of the workshop we will learn how to fold the Multiform and how to transform it into all kinds of objects
20% teoria / theory – 80% pràctica / practice
llengua / language: català i anglès. / Catalan and English.
nivell / level: Obert a tothom. / For everybody.

Taller #15
Un generador d’històries de paper (2a part)
A generator of paper stories (2nd part)
Tallerista: Coral Romà
En aquesta segona part del taller “Un generador d’històries de paper” experimentarem i practicarem d’una manera lúdica com crear i narrar històries amb el Multiform.
In this second part of the workshop “A generator of paper stories” we will experiment and practice in a playful way how to create and narrate stories with the Multiform.
20% teoria / theory – 80% pràctica / practice
llengua / language: català i anglès. / Catalan and English
nivell / level: Obert a tothom. / For everybody.
Cal haver assistit a la primera part del taller o bé conèixer bé el multiform d’origami.
You must have attended the first part of the workshop or know the origami multiform well.

Taller #16
Plegat i Geometria

Tallerista: Jaume Coll

Taller #17
Com explicar amb històries el plegat dels models

Tallerista: Anja Drews

Taller #18
Origami i correspondència: exemples i idees
Tallerista: Michel Grand
(en castellà/anglès, francès, nivell fàcil)
Models desenvolupats per ELFA (Envelop and Letterfolding Association). Realització de models apropiats. Paper, color, formes, geometria, diagrames, enviament i recepció. Castellà / anglès / francès

Taller #19
Joguines de papiroflèxia I

Tallerista: Francesc Martí
Models molt senzills per jugar (i competir) amb el paper.

Taller #20
Joguines de papiroflèxia II
Tallerista: Francesc Martí
Models molt senzills per jugar (i competir) amb el paper.

Taller #21
La joia dels llibres plegats

Tallerista: Nick Robinson
En aquesta classe es mostren algunes de les coses que pots fer amb un disseny triangular senzill. Anem a examinar les seqüències plegables i a plegar models tant naturals com geomètrics. Els alumnes no necessiten realment habilitats de plegador, però han de aportar-hi la seva imaginació. La classe serà en anglès.

Taller #22
Rèptils

Tallerista: Nick Robinson
Els rèptils són divertits! Els rèptils no són només llangardaixos verds, sinó que teten també formes geomètriques que es combinen per formar altres formes més grans i similars. Aquest taller analitzarà alguns dels rèptils més senzills i els alumnes descobriran maneres de plegar-los en paper. No es requereix cap títol de matemàtiques. La classe serà en anglès.

Taller #23
Models que funcionen perfecte per ensenyar

Tallerista: Nick Robinson

Durant 30 anys he estat ensenyant origami durant i he recopilat una col·lecció de models que són perfectes per ensenyar als principiants. També explicaré el meu enfocament per a l’ensenyament del plegat del paper. La classe serà en anglès.

Taller #24
Alguns elements de “plegagogia”

Tallerista: Pascal Bautrait
L’objectiu d’aquest taller és el d’intentar comprendre com l’organització d’una classe o un grup pot afavorir la realització d’una classe de plegat (i com el plegat pot ajudar a la realització de la classe o del grup). La classe serà en francès amb traducció. Nivell: fàcil. Destinat a qualsevol persona que desitgi ensenyar el plegat en grup. Hi haurà un 69,99% de teoria i un 30,01% de pràctica.

Taller #25
Just tell me
Tallerista: Claire Landre
(en francès o anglès, nivell fàcil, teoria 50% – pràctica 50%)
What kind of workshop is missing from the program? Maybe the multiform routine ? Though I’m not a specialist Or any other simple models.

Taller #26
Tangram de papiroflexia y matemáticas

Tallerista: Belén Garrido

Taller #27
Divertimentos de papiroflexia

Tallerista: Belén Garrido
Tratará sobre figuras de papiroflexia que pueden dar juego en el aula

Taller #28
Projecte: Coneix-te – Escultures de paper
Un projecte lúdic per a la teva aula! Els nens crearan una escultura de paper de colors mentre practiquen habilitats de plegat de paper. Les seves capacitats motorístiques i lingüístiques també seran entrenades.
Tallerista: Nele Hatoum
Project: Getting to know you – paper sculptures
A playful project for your classroom! The kids will create a colourful paper sculpture while practicing some paper folding skills. Their motoric and linguistic capabilities will be trained too.
Tallerista: Nele Hatoum

Taller #29
Experiments amb dimensions i formes – geometria i joc
En aquest taller, descobrirem diferents maneres de crear formes tridimensionals mitjançant el plegat d’un paper pla. Utilitzarem tècniques simples.
Tallerista: Nele Hatoum.
Technics: Experiments with dimensions and shapes – geometry and play
In this workshop, we will discover different ways to create three-dimensional forms by folding a flat piece of paper. We will use simple techniques.
Tallerista: Nele Hatoum

Taller #30
Kit didàctic de matemàtiques i origami – Un pòster interactiu
Tallerista: Eulàlia Tramuns
Mostrarem activitats concretes que es poden fer a partir de les bases d’origami, incloses en el kit que presentarem en la comunicació. Seran de dificultats diferents, tant per infantil com per primària, secundària i posterior.
Taller en català, adaptat als participants en castellà, francès i anglès

Comunicació #1
Pleguem en català

per Coral Romà, Eulàlia Tramuns i Joan Sallas
Des del 2015, a les Jornades A.PLEC es distribueix un full anomenat “Pleccionari” on figuren les paraules més usuals per a plegar, en la llengua dels participants. A través d’un treball intensiu d’investigació i recerca, conjuntament amb el Consorci de Normalització Lingüística del Català, tres participants d’A.PLEC hem contrastat i elaborat un vocabulari amb les principals paraules per aprendre a plegar en català, que ens agradaria poder presentar-lo públicament per primer cop.

Comunicació #2
Origami House – El Museu del Plegat a Colonia de Sacramento (Uruguai)
per Laura Rozenberg

 

 

Comunicació #3
Kit didàctic de matemàtiques i origami – Un pòster interactiu
per Eulàlia Tramuns
Presentarem un kit de material didàctic per educadors elaborat per Maria Luisa Sonia Spreafico (Politecnico di Torino, Itàlia) i Eulàlia Tramuns (EspaiMat, Catalunya). Entre d’altres, el kit que mostrarem conté un pòster interactiu i un llibret amb jocs d’origami i activitats de matemàtiques per estudiants des dels tres anys fins a nivell universitari.

 

Josef Albers, professor de plegat a la Bauhaus de Weimar

Conferència #1
Visita papiroflèxica guiada a la ciutat alemanya de Weimar

per Joan Sallas
Weimar és una de les ciutats culturals alemanyes turística per excel.lència, plena de grups de visitants alemanys i estrangers. Mai però s’havia fet abans una visita guiada d’aquesta ciutat des del punt de vista plegador, posant en relleu alguns dels principals aspectes que la ciutat ha tingut amb el plegat, i sobretot amb el plegat didàctic: Le Goullon – Minna Schellhorn – Rollplatz – Kirms Krakow Haus – Böhler Verlag – Bauhaus – Josef Albers – Panses Verlagsdrückerei – Ludoteca – Anna Amalia Bibliothek – Unibibliothek – Bertuch Haus – Stadtbibliothek, etc.

Conferència #2
El jonc xinès. La transmissió didàctica del plegat xinès i el seu simbolisme
per Joan Sallas
El  jonc xinès és un model de plegat tradicional originari de la Xina. En la conferència s’explicaran els mètodes i seqüències de plegat educatiu i simbòlic d’aquest model en el seu origen i la transmissió a Corea, al Japó, a Vietnam, així com la seva interacció cultural amb occident des del segle XVII fins als intercanvis pedagògics pedagògica amb els plegats Fröbelians del segle XIX i XX en documents holandesos, francesos, alemanys, anglesos, castellans, catalans i italians.

 

Conferència #3
Història dels films pioners sobre el plegat creatiu i educatiu a inicis del segle XX
per Joan Sallas
Farem una revisió d’alguns dels primers films des d’inicis del segle XX sobre plegat, com aquest.

Kamesaburo Fujioka (1886-1945), 児童の手工 (1922)

Exposició #1
Origen i desenvolupament de les línies i símbols gràfics del plegat
per Laura Rozenberg i Joan Sallas
El diseny de les principals línies de plegat, el plec vall i el plec muntanya, ha estat una evolució gràfico-pedagògica que s’ha anat desenvolupant segons les necessitats de transmissió durant diversos segles. Així doncs, no són la invenció del gran mestre japonès Akira Yoshizawa (1911-2005), tal com se sol afirmar erròniament. Molt possiblement aquests elements gràfics de transmissió i instrucció del plegat es continuaran desenvolupant en un futur. A l’exposició es mostrarà i s’explicarà amb documents històrics aquesta evolució.

 

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

PROGRAMA DE LES JORNADES (darrera actualització: 11 octubre 2017)

Divendres 26 d’octubre 2018
17.30-18.30: Obertura del registre i inscripció a les activitats i tallers
18.30-19.00: Inauguració
19.00-19:30: Plegat lliure
19:30-20:30: Sopar
20.30-21.30: Conferències
21.30-22.30: Activitats i tallers
23.00: Fi del primer dia

Dissabte 27 d’octubre 2018
8.00-9.00: Obertura de l’edifici: Registre i inscripció a les activitats i tallers
9.00-10.30: Activitats i tallers
10.30-11.00: Pausa amb cafè, te, sucs i pastís
11.00-12.30: Activitats i tallers
12:30-13.00: Foto de grup
13.00-14.00: Dinar
14.00-15.30: Activitats i tallers
15.30-15.45: Pausa amb cafè, te, sucs i pastís
15.45-16.45: Activitats i tallers
16.45-17.15: Pausa amb cafè, te, sucs i pastís /
17:15-20:00: Comunicacions
20.00-21.00: Sopar
21.00-23.00: Festa de ball folk a càrrec del grup música tradicional Bauma a la Plaça de la Constitució al Dalt la Vila
24.00: Fi del segon dia
24.00: Fi del segon dia

grup de folk “Bauma”

Diumenge 28 d’octubre 2018
8.00-9.00: Obertura de l’edifici: Registre i inscripció a les activitats i tallers
9.00-10.30: Activitats i tallers
10.30-11.00: Pausa amb cafè, te, sucs i pastís
11.00-12.30: Activitats i tallers
12:30-13.00: Agraïments i comiat de les 4es Jornades A·PLEC sobre Didàctica del Plegat a Badalona 2018

13.00-14.30: Dinar

 

Coordinació general:
Pere Bernat, Judit Bertran, Sebastià Coma, Imma Duatis, Joan Giralt, Annabel Madueño, Xavi Manzanares, Ramon Massip, Quim Olivares, Anna Pruneda, Joan Puente, Anna Riera, Nick Robinson, Coral Romà, Joan Sallas, Eulàlia Tramuns, Xavi Valls

Consell pedagògic:
Anja Drews, Marieke De Hoop, Nele Hatoum, Anna Pruneda, Nick Robinson, Coral Romà, Joan Sallas, Eulàlia Tramuns

Webmaster:

Nick Robinson

Professorat des de 2015:
Krystyna Burczyk, Wojciech Burczyk, Joan Bascuñana, Pascal BautraitAlessandro Beber, Cristina Belló, Javier Caboblanco, Manuel Carrasco, Jaume Coll, Antonio Criscuolo, Francesco DecioRoberto Gretter, Anja Drews, Marieke De Hoop, Belén Garrido, Caroline Geller, Juan Gimeno, Anna Giordano, Michel Grand, Nele Hatoum, Xiaoxian Huang, Alessandra LamioClaire Landre, Vittoriana Losavio, Francesco Mancini, Francesc Martí, Julia Millet, Anna Riera, Sascha Pooch, Kristin Pooch, Anna Pruneda, Nick Robinson, Coral Romà, Laura Rozenberg, Joan Sallas, Sonia Spreafico, Judit Themistanjioglus, Eulàlia Tramuns, Gabriela Vicente, Eric Vigier, Ursula Zich

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Organitza:
A·PLEC – Plegat Educatiu a Catalunya
SOCA-REL del Círcol – Entitat de Cultura Popular

Amb el suport de:
INSTITUCIONS
Escola Jungfrau
Servei Educatiu – Ciutat de Badalona
Consorci per a la Normalització Lingüística – Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià
Friedrich-Fröbel Memorialmuseum, Oberweissbach (Turíngia, Alemanya)
Ajuntament de Badalona
Generalitat de Catalunya – Departament de Cultura

EMPRESES
Drogueria Boter (Badalona)
Abacus Cooperativa (Badalona)
Taller d’Expressió Creativa (Badalona)
EspaiMat – Espai d’aprenentatge de Matemàtiques (Catalunya)
Miyabi (Alemanya)

ASSOCIACIONS DE VEÏNS
Associació de Veïns Dalt la Vila (Badalona)
Associació de Veïns del Centre (Badalona)
Associació de Veïns de Coll i Pujol (Badalona)
Associació de Veïns de Bufalà (Badalona)

ASSOCIACIONS PER LA PROMOCIÓ DEL PLEGAT EDUCATIU
Mouvement Français des Plieurs de Papier (França)
Origami Alsace (França)
Centro Diffusione Origami (Itàlia)
Origami Deutschland e. V. (Alemanya)
Asociación Española de Papiroflexia (Espanya)
Faltik – Internationale Tagung zur Didaktik des Faltens (Freiburg im Breisgau, Alemanya)
Fröbel Faltstrasse – Tagung zur Didaktik des Faltens (Oberweissbach, Keilhau, Weimar, Bad Liebenstein, Bad Blankenburg, Halle/Saale Alemanya)
Origami, Dinamiche educative e didattica (Bellaria, Itàlia)
Conference on folding didactics (Sheffield, Anglaterra)
PaDoRe – Gesellschaft zur Dokumentation und Erforschung der Faltkunst (Weimar, Alemanya)
Neue Thüringer Fröbel Verein Keilhau e. V. (Alemanya)

Amb el suport de:

bada2016_2

 

 

bada2016_1

   

SOBRE LA PROTECCIÓ DE DADES

Qui és el responsable del tractament de les vostres dades personals Identitat:
Identitat: Joan Sallas, coordinador del grup organitzador de les Jornades A·PLEC sobre didàctica del Plegat a Badalona.
Adreça: Sant Miquel 32, 08911 Badalona, Catalunya
Contacte: http://foldingdidactics.com/contact/

Amb quina finalitat tractem les vostres dades personals?
# Gestió del conjunt d’activitats formatives d’A·PLEC
# Tramesa d’informació que pugui ser del seu interès sobre temes relacionats amb la didàctica del plegat.

Durant quant de temps conservarem les vostres dades
Conservarem les dades personals durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per la qual es van recollir. Un cop transcorregut aquest termini, d’acord amb la normativa vigent en matèria de gestió documental i arxiu, conservarem les dades de forma indefinida.

Per quina raó utilitzem les vostres dades personals.
A continuació, us expliquem la base legal que ens permet tractar les vostres dades personals:
Quan ens doneu el vostre consentiment. Podeu retirar-lo en qualsevol moment.

A quins destinataris comunicarem les vostres dades
No cedirem les vostres dades personals a tercers.

Quins són els vostres drets quan ens faciliteu les dades?
# Qualsevol persona té dret a obtenir confirmació sobre si a A.PLEC està tractant dades personals que la concerneixen, o no.
# Les persones interessades tenen dret a accedir a les seves dades personals, així com a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes o, si escau, sol·licitar-ne la supressió, entre altres motius, quan les dades ja no siguin necessàries per a les finalitats per a les quals es van recollir.
# Els interessats poden sol·licitar la limitació o oposició del tractament de les seves dades.

Com podeu exercir els drets
Per exercir aquests drets, només heu d’adreçar un missatge a http://foldingdidactics.com/contact/

Quines vies de reclamació hi ha
Si considereu que els vostres drets no s’han atès adequadament, teniu dret a presentar una reclamació davant l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, podeu fer-ho mitjançant un escrit o a la seva seu electrònica (https://seu.apd.cat).