5es JORNADES A·PLEC DE DIDÀCTICA DEL PLEGAT PER A EDUCADORS – FESTA DEL PLEGAT
BADALONA, 25, 26 i 27 D’OCTUBRE 2019
Escola Betúlia, Carrer Conquista 57, Badalona (Catalunya)

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ AQUÍ

Des del 2015 cada any es realitzen a Badalona les Jornades A·Plec sobre Didàctica del Plegat per a Educadors, concebudes bàsicament per aprendre a plegar i a ensenyar a plegar. El plegat no és només una activitat de lleure infantil o un art reservat als que tenen aquesta habilitat, sinó sobretot un mitjà de desenvolupament educatiu per a totes les persones. La transmissió d’aquesta activitat durant segles ha estat possible perquè tant la seva tècnica com la seva didàctica han estat dos elements inseparables. Durant els tres dies de les Jornades es realitzaran una cinquantena d’activitats (tallers, pràctiques, comuncacions, conferències, i exposicions) dirigides per plegadors educadors de diversos països. Es pretén introduir, enriquir i promoure la didàctica del plegat a l’ensenyament i al currículum escolar a través de la transmissió i l’intercanvi d’experiències entre els participants, de manera que cada educador descobreixi les seves pròpies possibilitats, les seves solucions, trucs, mètodes, idees i projectes segons cada situació educativa. Per participar en aquesta activitat reconeguda dins el Pla de Formació del Professorat de Badalona, no es requereix cap coneixement previ de plegat.

En motiu del cinqueè aniversari de les Jornades A·Plec a Badalona, aquest any se celebrarà una FESTA DEL PLEGAT el diumenge al matí, organitzada per tots els participants a les Jornades i oberta al públic. Tothom hi és convidat.

Activitat destinada a:

estudiants i professors d’escoles i universitats d’art, ciències de l’educació, matemàtiques, etc
serveis pedagògics i terapèutics a la tercera edat, hospitals, presons, refugiats, ensenyament especialitzat, etc.
educadors de temps lliure, mestres (escola bressol, primària i secundària)
 persones majors d’edat amb interès sobre l’aplicació pedagògica del plegat


A·PLEC A LES XARXES:

TWITTER
Ens trobareu a: @a_plec
Fem servir l’etiqueta #aplecplegat per piular sobre les Jornades.

FACEBOOK

INFORMACIONS TÈCNIQUES

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ AQUÍ

Lloc: Escola Betúlia, Carrer Conquista 57, 08912 Badalona (Catalunya)
Com arribar-hi:
Metro: Línia 2 (color violeta) Parada ‘Pompeu Fabra’
Tren: RENFE (5 minuts a peu)
Aeroport més proper: Barcelona El Prat (a una hora en tren).

dav

Àpats i allotjament
Les jornades ofereixen als participants la possibilitat d’inscriure’s a quatre àpats (sopar divendres, dinar i sopar dissabte i dinar diumenge) que es realitzaran al mateix lloc de les jornades. L’organització no ofereix allotjament i cada participant fa la seva pròpia reserva. Aquí es poden cercar les possibilitats d’allotjament a Badalona i el seu entorn.

Quotes i data límit d’inscripció a les jornades, als tallers i activitats
Mentre hi hagi places disponibles no hi ha data límit d’inscripció, peròpels que s’inscriguin a pocs dies abans de les jornades hi ha una quota reduïda. També hi ha una quota reduïda per a estudiants per a tots els dies de les jornades. Hi ha la possibilitat d’inscriure’s a temps parcial durant les Jornades (cap de setmana complert, només dissabte o només diumenge). Després d’inscriure’s i transferir les quotes, els participants reben una confirmació de la seva participació. La inscripció dels participants als tallers i activitats concretes es realitza durant les jornades.

Acreditació
Tots els participants reben un acreditació de la seva participació expedit per l’organització. Com a activitat reconeguda pels Serveis Educatius de la ciutat de Badalona i pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat, aquest expediran un certificat d’assistència per a mestres i professors.

Material de plegat
Durant les jornades l’organització ofereix la possibilitat d’adquirir material de plegat (llibres, paper, etc.) per als participants.

TEMES QUE TRACTAREM

1. ABC. Tot el que hauria de saber un educador amb poca o cap experiència en l’ús del plegat a l’ensenyament: orígens del plegat, models bàsics, símbols del plegat, tipus de paper, bibliografia útil, planificació d’una classe, nivells de dificultat, aplicació del plegat al currículum escolar, etc…
2. Tècniques. Des del segle XVI, la transmissió de l’art del plegat a Europa no es basava en l’ensenyament de models per repetir-los, sinó en el coneixement de les diverses tècniques del plegat, les quals combinades permetien desenvolupar la creativitat i la fantasia dels que les aprenien i les exercitaven.
3. Plegat per a tothom. El plegat no és una activitat exclusiva per a persones destres de naixement, sinó un suport físic, mental, emocional i socialment inclusiu, per a totes les persones, independentment de les seves limitacions o situacions.
4. Matemàtica. L’experimentació abstracta i espacial a través del plegat converteix la matemàtica en un repte i en un joc divertit, estimulant la capacitat de raciocini i l’interès de l’alumne per l’aprenentatge d’aquesta matèria tradicional.
5. Projectes. Més enllà de programar una classe estàndard de plegat, la papiroflèxia es pot aplicar també a múltiples projectes dinàmics i happenings com un concurs d’avions de paper, una obra teatral o en activitats artístiques com un mural decoratiu o reivindicatiu.
6. Instruccions. Per donar suport a tot el que es grava a la memòria i que després sembla que s’oblida, no n’hi ha prou amb l’exercici repetitiu del plegat. Cal aprendre a confeccionar instruccions didàctiques al servei de la persona a la qual va destinada, tant si es tracta d’uns diagrames com d’un vídeo.
7. Història. No som els primers que aprenem a ensenyar a plegar. Moltes generacions d’educadors i alumnes han desenvolupat tècniques i idees didàctiques de les quals avui encara en podem aprendre molt. Conèixer-les ens ajudarà a trobar el nostre propi mètode.

 

TALLERS I ACTIVITATS PREVISTOS (ens reservem el dret a canvis en els continguts)

#1
Fisiologia del plec, per Joan Sallas
La majoria de persones creuen que aprendre a plegar vol dir aprendre a plegar models o tècniques de plegat, obviant que aprendre a plegar vol dir aprendre a plegar bé. Però què vol dir aprendre a plegar bé? Per aprendre a plegar bé convé conèixer la fisiologia del plec per optimitzar la seva interacció amb la mà, la direcció del moviment, la posició del cos i del paper. Un taller útil tant per a plegadors educadors molt experimetats com per first-timers.

#2
“Origami Poster Pack”, per Eulàlia Tramuns
Pòster interactiu per penjar a l‘aula amb un llibret d’activitats tant d’origami com de matemàtiques, des dels 3 anys fins a nivell universitari. Per a mestres/professors/educadors tant de matemàtiques, com d‘art i plàstica. Aquí més informació.

#3
D’un a molts per ser sempre més útils, per Anna Giordano
Aprendrem a plegar un mòdul que serveix també com a suport per a posar-hi el nom, i amb 6 mòduls units construirem un llapiser, un objecte ben útil per a tothom.
Aquest taller està adreçat a mestres d’escola primària.
Llengua: taller en italià amb traducció al català.

#4
La història del plegat del paper a la Xina
, per Xiaoxian Huang
Conferència i plegat, amb presentació de materials originals.

#5
Tóng xīn fāng shèng (同心方胜) – el plegat de cartes d’amor en la literatura xinesa, per Xiaoxian Huang
Rerafons didàctic i històric de les cartes d’amor tradicionals a la Xina

#6
Fem el paper que plegarem, per Marieke De Hoop
En aquest taller es mostrarà la possibilitat que té tothom i sense pressupost, de fer paper i tenyir-lo amb materials naturals o de reciclatge i amb tècniques simples, per tal de poder-lo plegar. Si algú està interessat en aquest tema, preguem es posi en contacte prèviament amb l’organització de les jornades.

#7
ABC del professor de plegat, per Joan Sallas
Aquest taller està destinat a tots aquells que reconeixen el plegat com a mitjà pedagògic, però que no han plegat mai i no saben ni com començar a posar-s’hi. Què ha de saber un professor de plegat? a partir de quina edat es pot plegar? com es pot estimular el sentit pel plegar? quin paper hem de fer servir? quins models hem de conèixer? com es prepara una classe de plegat? quins trucs tenim per ampliar la memòria, quins recursos tenim per promoure la creativitat amb el plegat?

#8
Interacció entre el plegat i el dibuix, per Joan Sallas
Taller dedicat al plegat i al dibuix com a expressions artístiques i mitjans educatius complementaris, necessàriament combinats.

#9 Origami activista i solidari, per Coral Romà
Farem un repàs a diverses experiències solidàries d’arreu del món en què la papiroflèxia hi és present. Són projectes molt variats, des d’accions de protesta i projectes educatius passant per campanyes de sensibilització i actes de suport a persones i/o col·lectius. Debatrem sobre les possibilitats i característiques d’aquesta mena de propostes i què hi pot aportar l’ús de la papiroflèxia. Si voleu engegar un projecte d’aquest tipus, en parlarem al taller i ajudarem entre tots a desenvolupar-lo.
Adreçat a tothom. Xerrada-taller en català.

#10
Pleguem amb gent gran, per Joan Sallas
En aquest taller es comentaran de forma teòrica els elements a tenir en compte per a un educador o assistent social quan es disposa a utilitzar el plegat com a eina pedagògica treballant amb gent gran. La definició dels objectius a plantejar-se, dels resultats que es poden obtenir i que cal valorar, dels aspectes tècnics, logístics i comunicatius a preveure, de les característiques personals de la gent gran amb qui treballarem, així com del perfil dels educadors/assistents socials, poden ajudar molt a educadors a reeixir el la seva activitat professional o voluntària.

 

#11
Origami, art i matemàtiques
, per Eulàlia Tramuns
Veurem un exemple de com combinar aquestes disciplines presentant un projecte realitzat durant el curs acadèmic 2018-2019 en una escola italiana. Treurem suc d’una obra d’art concreta de Vincent Van Gogh perquè els assistents pugueu reproduir posteriorment el projecte pel vostre compte. Tot i que aquest quadre es va treballar en una classe de 5è de primària, donarem idees pels cursos anteriors i posteriors.

 

 

#12
Mitsunobu Sonobe i el seu famós modul aplicat a l’ensenyament, per Jaume Coll
Fa mig segle es va publicar per primer cop el cub de Sonobe. En el taller veurem altres possibilitats del mòdul de Sonobe per construir poliedres. D’altra banda, que sabem del creador d’aquest famosíssim mòdul?

 

 

#13
Origami i Geometria: poliedres modulars, per Jaume Coll
En aquesta xerrada veurem alguns mòduls que permeten fer un gran varietat de poliedres modulars. En el taller construirem algun d’aquests poliedres.

 

 

#14
Origami i correspondència: exemples i idees
, per Michel Grand
(en castellà/anglès, francès, nivell fàcil)
Models desenvolupats per ELFA (Envelop and Letterfolding Association). Realització de models apropiats. Paper, color, formes, geometria, diagrames, enviament i recepció. Castellà / anglès / francès

#15
Joguines de papiroflèxia I, per Francesc Martí
Models molt senzills per jugar (i competir) amb el paper.

#16
Joguines de papiroflèxia II, per Francesc Martí
Models molt senzills per jugar (i competir) amb el paper.

#17
Alguns elements de “plegagogia”per Pascal Bautrait
L’objectiu d’aquest taller és el d’intentar comprendre com l’organització d’una classe o un grup pot afavorir la realització d’una classe de plegat (i com el plegat pot ajudar a la realització de la classe o del grup). La classe serà en francès amb traducció. Nivell: fàcil. Destinat a qualsevol persona que desitgi ensenyar el plegat en grup. Hi haurà un 69,99% de teoria i un 30,01% de pràctica.

#18
Just tell meper Claire Landre
(en francès o anglès, nivell fàcil, teoria 50% – pràctica 50%)
What kind of workshop is missing from the program? Maybe the multiform routine ? Though I’m not a specialist Or any other simple models.

#19
Plions en Français, per Claire Landre, Michel Grand i Pascal Bautrait
Des del 2015, a les Jornades A.PLEC es distribueix un full anomenat “Pleccionari” on figuren les paraules més usuals per a plegar, en la llengua dels participants. A través d’un treball intensiu d’investigació i recerca, conjuntament amb el Consorci de Normalització Lingüística del Català, tres participants d’A.PLEC hem contrastat i elaborat un vocabulari amb les principals paraules per aprendre a plegar en català. Aquesta pubicació ha estat adaptada i traduïda al francès per tres plegadors educadors.

#20
El jonc xinès. La transmissió didàctica del plegat xinès i el seu simbolisme, per Joan Sallas
El jonc xinès és un model de plegat tradicional originari de la Xina. En la conferència s’explicaran els mètodes i seqüències de plegat educatiu i simbòlic d’aquest model en el seu origen i la transmissió a Corea, al Japó, a Vietnam, així com la seva interacció cultural amb occident des del segle XVII fins als intercanvis pedagògics pedagògica amb els plegats Fröbelians del segle XIX i XX en documents holandesos, francesos, alemanys, anglesos, castellans, catalans i italians.

#21
Origen i desenvolupament de les línies i símbols gràfics del plegat, per Laura Rozenberg i Joan Sallas
El diseny de les principals línies de plegat, el plec vall i el plec muntanya, ha estat una evolució gràfico-pedagògica que s’ha anat desenvolupant segons les necessitats de transmissió durant diversos segles. Així doncs, no són la invenció del gran mestre japonès Akira Yoshizawa (1911-2005), tal com se sol afirmar erròniament. Molt possiblement aquests elements gràfics de transmissió i instrucció del plegat es continuaran desenvolupant en un futur. A l’exposició es mostrarà i s’explicarà amb documents històrics aquesta evolució.

#22
Educational benefits of origami based instruction for primary school children, per Laia Carnasa
Exposició de les conclusions del Treball de Fi de Grau: Beneficis educatius de l’aprenentatge basat en origami per a nens de primària. Es mostraran els avantatges del plegat (en l’àmbit cognitiu, físic, intrapersonal, interpersonal i transversal) així com també el rol del mestre i com utilitzar aquesta eina didàctica a l’aula. Els resultats d’aquesta recerca són fruit d’un estudi bibliogràfic i d’una investigació quantitativa i qualitativa.
Presentation about the conclusions of the Final Degree Project: Educational benefits of origami based instruction for primary school children. The advantages of folding paper (cognitive, physical, intrapersonal, interpersonal and cross-curricular aspects) as well as the role of the teacher and how this didactic tool can be used in the classroom will be shown. The outcomes of this research are a result of a bibliographic study and of a quantitative and qualitative methodology.

#23
Telèfon comodí / truca a un amic – “Telefonjoker”/”phone a friend” per Nele Hatoum
Explorarem les possibilitats d’utilitzar només verbalment una instrucció de plegat, aclarida a través del joc per ser aplicada de forma educacional i terapèutica. El taller és apropiat per a tothom, i no cal cap coneixement previ de plegat
Nombre de participants: 12
Llenguatge: alemany, amb traducció

Die Möglichkeiten der rein verbalen Faltanleitung werden in dem Workshop ausgelotet. Dabei werden rein spielerische, aber auch edukative und therapeutische Anwendungsfelder beleuchtet.
Level: without previous folding experience
Max. participants: 12
Language: German, with translation

#24
Didàctica del plegat en l’educació especial, per Francesco Cirillo

#25
Happenings del plegat educatiu, per Francesco Cirillo

#26
Jocs plegats, Anja Drews / Coral Romà
Plegar jocs proporciona el doble de plaer: es gaudeix tant del procés del plegatge per si mateix com de les possibilitats lúdiques i pedagògiques que ofereix el joc. En aquest taller aprendrem a plegar diversos jocs amb papiroflèxia, tant per a canalla com per a adults. Després, llançarem un parell d’idees per a inspirar-se i que cadascú pugui desenvolupar i (des)plegar les seves pròpies idees.
Adreçat a: tothom
Dificultat: no cal experiència prèvia
80% pràctica / 20% teoria
Llengua: català / english
Àrea: Projectes

#27
Foliscopis d’origami, per Anja Drews
Probablement tots coneixeu els foliscopis, o llibretes animades, aquests llibrets en què cada pàgina té un dibuix lleugerament diferent de l’anterior. Quan en fem lliscar les pàgines amb el polze, els canvis ràpids creen la il•lusió d’una imatge amb moviment. En aquest taller veurem com podríem fer un foliscopi d’origami. Quins models podríem fer servir? Què més hauríem de tenir en compte? Primer veurem algunes idees generals sobre foliscopis, alguns exemples fets amb origami i alguns per crear els foliscopis amb les vostres pròpies idees.
No cal experiència prèvia. No cal que porteu material.
Llengua: taller en alemany amb traducció al català.

#28
Arquitecturas de papel. Arquiesculturas
, per Manuel Carrasco
Origami aplicado a la investigación espacial. El Origami es el arte japonés del plegado del papel. Desde su aparición en la antigüedad hasta nuestros días ha experimentado una evolución considerable, sobre todo en los últimos veinte años, impulsado por los avances en el campo de la informática, que facilitan el intercambio de ideas y modelos con sus correspondientes instrucciones de plegado (diagramas). Arquitectos, ingenieros, matemáticos, artistas, diseñadores…se han visto atraídos por esta disciplina que combina ciencia y arte. Al final, todo es geometría. En el taller nos iniciaremos en los pliegues fundamentales y desarrollaremos ejemplos prácticos que nos permitan investigar en las complejas relaciones espaciales que el papel ayuda a crear, obteniendo una gran variedad de superficies de geometría variable que son posibles en papel pero difícilmente reproducibles en otros materiales. Al final de la clase pondremos en común nuestros plegados para elaborar en equipo una gran estructura común, en una operación que pondrá en valor nuestro espíritu colaborativo.

#29
Puzzle de la pajarita y otros divertimentos de origami, per Belén Garrido
La construcción de este puzzle de tres piezas mediante doblado no es complicado y permite obtener figuras semejantes de área doble. En el taller también se doblarán otras figuras sencillas que se pueden utilizar para fomentar el uso y la comprensión de distintos conceptos geométricos. Dirigido a profesores de Primaria y ESO.

#30
Juegos de plegar y pensar, per Eduardo Solano Lumbreras

 

EQUIP PEDAGÒGIC 2019

Pascal BautraitJavier Caboblanco, Laia CarnasaManuel Carrasco, Francesco CirilloJaume Coll, Anja Drews, Marieke De Hoop, Belén Garrido, Anna Giordano, Michel Grand, Nele Hatoum, Xiaoxian Huang, Daniela Izquierdo, Claire Landre, Francesc Martí, Anna Riera, Roberto RomeroLaura RozenbergNick RobinsonCoral RomàJoan Sallas, Eduardo Solano LumbrerasEulàlia Tramuns.

Talleristes des del 2015

Joan Bascuñana (Olot), Pascal Bautr
ait (França), Alessandro Beber (Itàlia), Cristina Belló (Madrid), Krystyna Burczyk (Polònia), Wojciech Burczyk (Polònia), Francisco Javier Caboblanco (Toledo), Antonio Criscuolo (Itàlia), Marieke de Hoop (Holanda), Francesco Decio (Itàlia), Anja Drews (Alemanya), Caroline Geller (Alemanya), Belén Garrido (València), Juan Gimeno (Madrid), Anna Giordano (Itàlia), Michel Grand (França), Roberto Gretter (Itàlia), Nele Hatoum (Alemanya), Xiaoxian Huang (Xina), Daniela Izquierdo (Mèxic), Alessandra Lamio (Itàlia), Claire Landre (França), Vittoriana Losabio (Itàlia), Francesco Mancini (Itàlia), Francesc Martí (Catalunya), Julia Millet (França), Kristin Pooch (Alemanya), Sascha Pooch (Alemanya), Anna Riera (Badalona), Nick Robinson (Anglaterra), Coral Romà (Alemanya), Laura Rozenberg (Uruguai), Joan Sallas (Badalona), Sonia Spreafico (Itàlia), Judit Themistanjioglus (Badalona), Eulàlia Tramuns (Barcelona), Gabriela Vicente (Xile), Eric Vigier (França), Ursula Zich (Itàlia)

PROGRAMA DE LES JORNADES (darrera actualització: 1 juny 2019)

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ AQUÍ

Divendres
17.30-18.30: Obertura del registre i inscripció a les activitats i tallers
18.30-19.00: Inauguració
19.00-19:30: Plegat lliure
19:30-20:30: Sopar
20.30-21.30: Conferències
21.30-22.30: Activitats i tallers
23.00: Fi del primer dia

Dissabte
8.00-9.00: Obertura de l’edifici: Registre i inscripció a les activitats i tallers
9.00-10.30: Activitats i tallers
10.30-11.00: Pausa amb cafè, te, sucs i pastís
11.00-12.30: Activitats i tallers
12:30-13.00: Foto de grup
13.00-14.00: Dinar
14.00-15.30: Activitats i tallers
15.30-15.45: Pausa amb cafè, te, sucs i pastís
15.45-16.45: Activitats i tallers
16.45-17.15: Pausa amb cafè, te, sucs i pastís
17:15-20:00: Comunicacions
20.00-23.00: Sopar amb Taller/Festa de ball folk amb menges populars i gresca a càrrec del grup música tradicional Bauma a la Plaça de la Constitució al Dalt la Vila. Festa oberta al barri en motiu de la celebració de les 5es Jornades A·Plec de Didàctica del Plegat per Educadors.
24.00: Fi del segon dia

grup de folk “Bauma”

Diumenge
8.00-10.00: Obertura de l’edifici: Preparació de la Festa del Plegat
10.00-13.30: FESTA DEL PLEGAT
13:30-14.00: Agraïments i comiat de les 5es Jornades A·Plec sobre Didàctica del Plegat a Badalona 2019
14.00-15.00: Dinar

 

 

Coordinació general:
Pere Bernat, Judit Bertran, Sebastià Coma, Imma Duatis, Joan Giralt, Annabel Madueño, Xavi Manzanares, Ramon Massip, Quim Olivares, Anna Pruneda, Joan Puente, Anna Riera, Nick Robinson, Coral Romà, Joan Sallas, Eulàlia Tramuns, Xavi Valls

Consell pedagògic:

Anja Drews, Marieke De Hoop, Nele Hatoum, Anna Pruneda, Nick Robinson, Coral Romà, Joan Sallas, Eulàlia Tramuns

Webmaster:

Nick Robinson

FORMULARI D’INSCRPCIÓ AQUÍ

Organitza:
A·Plec – Associació de Plegadors Educadors
SOCA-REL del Círcol – Entitat de Cultura Popular

bada2016_2

 

 

Amb el suport de:
INSTITUCIONS
Escola Betúlia
Escola Jungfrau
Servei Educatiu – Ciutat de Badalona
Consorci per a la Normalització Lingüística – Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià
Friedrich-Fröbel Memorialmuseum, Oberweissbach (Turíngia, Alemanya)
Ajuntament de Badalona
Generalitat de Catalunya – Departament de Cultura

EMPRESES
EspaiPlec (Badalona)
Drogueria Boter (Badalona)
Bonpreu (Badalona)
EspaiMat – Espai d’aprenentatge de Matemàtiques (Catalunya)
Miyabi (Alemanya)

ASSOCIACIONS DE VEÏNS
Associació de Veïns Dalt la Vila (Badalona)
Associació de Veïns del Centre (Badalona)
Associació de Veïns de Coll i Pujol (Badalona)
Associació de Veïns de Bufalà (Badalona)

ASSOCIACIONS PER LA PROMOCIÓ DEL PLEGAT EDUCATIU
PaDoRe – Societat per la Documentació i Recerca de l’Art del Plegat (Badalona, Catalunya)
Mouvement Français des Plieurs de Papier
(França)
Origami Alsace (França)
Centro Diffusione Origami (Itàlia)
Origami Deutschland e. V. (Alemanya)
Asociación Española de Papiroflexia (Espanya)
Faltik – Internationale Tagung zur Didaktik des Faltens (Freiburg im Breisgau, Alemanya)
Fröbel Faltstrasse – Tagung zur Didaktik des Faltens (Oberweissbach, Keilhau, Weimar, Turíngia, Alemanya)
Origami, Dinamiche educative e didattica (Bellaria, Itàlia)
Conference on folding didactics (Sheffield, Anglaterra)
Neue Thüringer Fröbel Verein Keilhau e. V. (Alemanya)

Amb el suport de:

 

SOBRE LA PROTECCIÓ DE DADES

Qui és el responsable del tractament de les vostres dades personals Identitat:
Identitat: Joan Sallas, A·Plec – Associació de Plegadors Educadors.
Adreça: Sant Miquel 32, 08911 Badalona, Catalunya
Contacte: http://foldingdidactics.com/contact/

Amb quina finalitat tractem les vostres dades personals?
# Gestionar la inscripció i participació a les jornades.
# Tramesa d’informació de properes activitats d’A·Plec o altres propostes relacionades amb la didàctica del plegat.
# Gestió dels enregistraments audiovisuals.

Durant quant de temps conservarem les vostres dades
Conservarem les dades personals durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per la qual es van recollir. Un cop transcorregut aquest termini, d’acord amb la normativa vigent en matèria de gestió documental i arxiu, conservarem les dades de forma indefinida.

Per quina raó utilitzem les vostres dades personals.
A continuació, us expliquem la base legal que ens permet tractar les vostres dades personals:
Quan ens doneu el vostre consentiment. Podeu retirar-lo en qualsevol moment.

A quins destinataris comunicarem les vostres dades
No cedirem les vostres dades personals a tercers.

Quins són els vostres drets quan ens faciliteu les dades?
# Qualsevol persona té dret a obtenir confirmació sobre si a A.Plec està tractant dades personals que la concerneixen, o no.
# Les persones interessades tenen dret a accedir a les seves dades personals, així com a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes o, si escau, sol·licitar-ne la supressió, entre altres motius, quan les dades ja no siguin necessàries per a les finalitats per a les quals es van recollir.
# Els interessats poden sol·licitar la limitació o oposició del tractament de les seves dades.

Com podeu exercir els drets
Per exercir aquests drets, només heu d’adreçar un missatge a http://foldingdidactics.com/contact/

Quines vies de reclamació hi ha
Si considereu que els vostres drets no s’han atès adequadament, teniu dret a presentar una reclamació davant l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, podeu fer-ho mitjançant un escrit o a la seva seu electrònica (https://seu.apd.cat).