El plegat no és només una activitat de lleure infantil o un art reservat als que tenen aquesta habilitat, sinó sobretot també un mitjà de desenvolupament educatiu per a totes les persones. Durant segles s’ha transmès de generació en generació. Això ha estat possible perquè tant la seva tècnica com la seva didàctica sempre han estat dos elements inseparables.

Des del 2015 cada any es realitzen a Badalona les Jornades APLEC de Didàctica del Plegat per a Educadors, concebudes bàsicament per aprendre a ensenyar a plegar. Aquesta activitat va destinada a educadors actius, així com a estudiants de ciències de l’educació.

Aquesta activitat està reconeguda dins del Pla de Formació del Professorat de Badalona i pretén introduir, enriquir i promoure la didàctica del plegat a l’ensenyament, a través de la transmissió i intercanvi d’experiències, de manera que cada educador descobreixi les seves pròpies solucions, trucs, mètodes, idees i projectes segons cada situació educativa i les seves possibilitats.

Aquest any les 2es Jornades APLEC es realitzen el 21, 22 i 23 d’octubre del 2016.

Aquí trobareu més informacions i aquí us hi podeu inscriure.

Aquí també podeu fer una ullada a les 1eres Jornades APLEC de 2015