Gran Festa A·PLEC a l’Escola Josep Boada de Badalona

El 15 de desembre 2019, de 10:30 a 13:30 se celebrarà a l’escola pública Josep Boada de Badalona una Gran Festa del Plegat, organitzada per l’Associació A·Plec de Plegadors Educadors.

Aquesta activitat gratuïta i oberta a tots els públics, està preparada i animada per participants formats a les Jornades A·Plec sobre didàctica del plegat.

Per a participar a la Festa, el primer que caldrà fer és plegar un Passaplec (una mena de passaport plegat) que permetrà posar el visat de cada activitat realitzada. A partir d’aquí cada visitant es podrà guarnir amb les peces més importants del vestit per poder anar de festa, plegant un barret, unes ulleres i un ventall. Tothom podrà participar a una pila d’activitats individuals i happenings col·lectius per divertir-se i passar-s’ho bé, on el plegat es fusionarà amb els sentits, els jocs o les arts, entre altres àmbits.

Un precedent inspirador de la idea d’aquesta Festa del Plegat ha estat la Festa del Dibuix que es realitza cada any a Badalona, on el dibuix es fusiona també amb diverses propostes artístiques, i on per tercer any consecutiu l’Associació A·Plec de Plegadors Educadors hi participa activament, així com el desenvolupament de jocs plegats creats i recreats per Coral Romà i Anja Drews, que any rera any mostren en forma d’exposició a diverses Jornades de Didàctica del Plegat a Badalona i a Freiburg im Breisgau (Alemanya). Aquí mostrem algunes imatges d’aquesta exposició ‘Jocs Plegats’, així com altres imatges de l’espai Pintaplec a l’edició de la Festa del Dibuix del 2019 al Parc de Can Solei, a Badalona: